Bevestiging: Angelino ruilt Manchester City op huurbasis in voor Bundesliga-top

Bevestiging: Angelino ruilt Manchester City op huurbasis in voor Bundesliga-top

31-01-2020 18:14 Laatste update: 18:20
19

De bevestiging uit Duitsland: Angelino maakt het seizoen af bij RB Leipzig. De Spaanse linksback wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Manchester City.

Dat Leipzig Angelino in wilde lijven werd eerder op vrijdag bekend. De Duitse club moest doorschakelen naar de zesde versnelling, omdat de Duitse transfermarkt tot 18.00 uur open is. Leipzig heeft de komst van Angelino ongeveer tien minuten na de deadline wereldkundig gemaakt.

Manchester City haalde Angelino afgelopen zomer terug naar Engeland. PSV wist de Spanjaard voor het lage bedrag van vijf miljoen euro op te pikken, maar had niet volledige zeggenschap over zijn toekomst. Man City had de eerste optie om Angelino voor tien miljoen euro terug te kopen. Hij maakte in Engeland amper speelminuten.

Angelino heeft bij PSV de belangstelling gewekt van diverse Europese topclubs. Hij was in Eindhoven een van de revelaties van het afgelopen seizoen. Angelino maakte als huurling van Man City indruk bij NAC Breda, waarna de Eindhovenaren besloten toe te slaan.