Van der Sar kijkt niet op van UEFA: 'Wordt bevestigd wat wij meteen al vermoedden'

Van der Sar kijkt niet op van UEFA: 'Wordt bevestigd wat wij meteen al vermoedden'

06-02-2020 06:53 Laatste update: 07:01
104

Edwin van der Sar is niet verrast door de bevestiging van de UEFA dat scheidsrechter Gianluca Rocchi cruciale fouten heeft gemaakt in het Champions League-duel tussen Chelsea en Ajax. Toparbiters van de UEFA hebben dit volgens De Telegraaf in een besloten overleg erkend.

De Italiaanse scheidsrechter Rocchi kreeg een storm van kritiek over zich heen nadat hij Daley Blind én Joël Veltman een tweede gele kaart gaf en Chelsea ook nog een penalty toekende in dezelfde aanval. Het internationale scheidsrechtersgilde én scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti, die eind januari bijeenkwamen op Mallorca, kwamen echter tot de conclusie dat het spel na de overtreding van Blind stilgelegd had moeten worden. De rode kaart van Veltman én strafschop voor Chelsea hadden dus niet gegeven mogen worden.

Edwin van der Sar is niet verrast door de conclusie dat Rocchi flink de fout in is gegaan, zo laat de algemeen directeur van Ajax weten aan De Telegraaf. "Het is goed dat ze met elkaar praktijkzaken bespreken en beoordelen. Onze spelers en trainers doen dat ook met gespeelde Ajax-wedstrijden. Aan de andere kant is het pijnlijk voor ons als daar wordt bevestigd wat wij meteen al vermoedden, namelijk dat er cruciale fouten zijn gemaakt."

Op het moment dat de arbitrale blunders werden gemaakt, stond Ajax nog met 2-4 voor op Stamford Bridge, maar na de twee rode kaarten en de strafschop liepen de Amsterdammers nog tegen twee doelpunten aan: 4-4. "Ik word er weer aan herinnerd en het is pijnlijk, ja. De beslissingen bij die spelsituatie hadden zoveel invloed op de wedstrijd. En uiteindelijk op de eindstand in de poule. We speelden dat duel erg goed, stonden ruim voor en stevenden af op een zekere overwinning. Ik blijf erbij dat we het verdienden om in de Champions League te overwinteren. Niet alleen op basis van die wedstrijd in Londen, maar ook hoe we ons tegen de andere ploegen gemanifesteerd hebben."

Ajax vroeg eerder al om opheldering bij de UEFA, maar kreeg die niet. Ook na de erkenning van de fouten zullen de Amsterdammers volgens Van der Sar geen acties ondernemen tegen de UEFA. "Dat is een kansloze en dus zinloze missie."