'Geruchtenmolen Messi draait op volle toeren: vijf grootmachten geïnteresseerd'

'Geruchtenmolen Messi draait op volle toeren: vijf grootmachten geïnteresseerd'

06-02-2020 12:30
73

Lionel Messi en Eric Abidal zouden de vrede hebben getekend, maar de geruchtenmolen rond de Argentijnse vedette van FC Barcelona draait op volle toeren. Volgens La Gazzetta dello Sport zien vijf Europese topclubs hun kans schoon.

De frustraties van Messi over de situatie bij Barça bereikten deze week een kookpunt met zijn uithaal naar Barça-directeur Abidal. Inmiddels zouden de twee de strijdbijl hebben begraven, maar La Gazzetta dello Sport pakt donderdag op de voorpagina van de roze sportkrant uit met een transferverhaal rond Messi.

Vijf grootmachten zouden hun interesse kenbaar hebben gemaakt: Manchester United, Manchester City, Juventus, Internazionale en Paris Saint-Germain. In de Engelse pers werd Man City ook al genoemd. Messi is met een geschat jaarsalaris van veertig miljoen euro de best betaalde voetballer ter wereld. Ook Bayern München zou dat bedrag eventueel kunnen ophoesten.

Messi heeft in zijn Barça-contract een clausule die het mogelijk maakt om aan het einde van het seizoen transfervrij te vertrekken. "Hij heeft in 2017 een vierjarig contract getekend", bevestigde Bartomeu vorig jaar. "Voor het laatste seizoen, 2020-2021, kan hij Barcelona verlaten, stoppen met voetbal of spelen waar hij wil. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken."