Ten Hag erkent 'ongelooflijke teleurstelling' Ajax: 'Natuurlijk ook financieel'

Ten Hag erkent 'ongelooflijke teleurstelling' Ajax: 'Natuurlijk ook financieel'

07-02-2020 13:58
53

Het nieuws van deze week over de veelbesproken Champions League-kraker tussen Chelsea en Ajax (4-4) is pijnlijk voor Ajax. Erik ten Hag, trainer van de Amsterdamse club, voelde zich vóór de erkenning van de UEFA-scheidsrechter al benadeeld.

De toparbiters van de UEFA, inclusief scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti, erkenden in een besloten bijeenkomst dat Ajax benadeeld werd tijdens de wedstrijd tegen Chelsea. "We kunnen er niets aan veranderen", zegt Ten Hag berustend op het persmoment voor FC Utrecht-uit. "Dat het invloed heeft, niet alleen op de Champions League maar op het hele seizoen, dat is duidelijk. Sportief, maar natuurlijk ook financieel."

Wedden

Meer odds

"We zijn gewoon benadeeld", benadrukt de Ajax-trainer. "Ook in de thuiswedstrijd, laten we dat niet vergeten. Dat heeft tot een ongelooflijke teleurstelling bij ons geleid. Je kunt niet beargumenteren dat de blessures het gevolg hiervan zijn, maar het heeft zeker invloed gehad op ons seizoen. We hebben het geluk niet mee, ook in Nederland niet. Met Kaj Sierhuis en die handsbal, met de penalty van Dest afgelopen week..."

Ten Hag hoopt dat het momentum snel keert, te beginnen met de uitwedstrijd tegen FC Utrecht van aanstaande zondag. "Soms heb je zo'n fase in een seizoen en laten we hopen dat het snel weer deze kant op valt."