Hyballa ontstemd na NAC-debuut: 'Technisch en qua speldiscipline erg slecht'

Hyballa ontstemd na NAC-debuut: 'Technisch en qua speldiscipline erg slecht'

07-02-2020 23:25 Laatste update: 23:37
22

Peter Hyballa heeft een valse start beleefd als trainer van NAC Breda: de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie kwam thuis tegen TOP Oss niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het spel van zijn nieuwe ploeg viel de Nederlands-Duitse trainer tegen, liet hij na afloop weten.

In gesprek met FOX Sports somde Hyballa de zaken op die wat hem betreft voor verbetering vatbaar waren. "In de omschakeling: niet goed diep gelopen, niet goed ingespeeld... Technisch vond ik het erg slecht, ik was daar zelfs een beetje verrast door", aldus de debuterende hoofdtrainer. "Ik had het gevoel dat de jongens echt wel wilden, maar dan moet je wel je kansjes afmaken."

De tegenstander uit Oss kwam tot welgeteld één poging tussen de palen, maar dat was genoeg voor een puntje: Rick Stuy van den Herik kopte uit een corner de 1-1 binnen, tot ontsteltenis van Hyballa. "We hebben afspraken gemaakt bij corners. Waar ik boos over ben, is de slechte speldiscipline van sommige spelers. Beetje eigenwijs, beetje 'ik doe maar een beetje wat ik wil'. Dat moet ik de volgende weken maar corrigeren."

NAC staat voor een drukke week. Woensdag wacht de KNVB Beker-kwartfinale tegen AZ, op maandag reizen de Brabanders weer af naar Noord-Holland, voor een krachtmeting met nummer twee Jong Ajax.