'Dortmund wrijft zich in de handen: optie om Isak razendsnel terug te kopen'

'Dortmund wrijft zich in de handen: optie om Isak razendsnel terug te kopen'

10-02-2020 08:24
15

Alexander Isak verkeert in spectaculaire vorm bij Real Sociedad. De twintigjarige aanvaller is zo goed bezig dat de Basken vrezen dat ze hem komende zomer alweer kwijtraken, meldt Marca.

Real Sociedad nam Isak afgelopen zomer voor zeven miljoen euro over van Borussia Dortmund. De Duitse topclub bedong echter een terugkoopoptie van dertig miljoen, weet Marca. Nu de Zweed aan een ijzersterke serie bezig is, houdt Sociedad er serieus rekening mee dat Die Schwarzgelben daar razendsnel gebruik van maken.

De vorm van Isak is namelijk niet alleen in Spanje, maar ook in de rest van Europa opgevallen. Door de aanwezigheid van Erling Braut Haaland is het wel de vraag hoeveel toekomst er in Dortmund is voor Isak. Mogelijk kiest de Bundesliga-club ervoor om hem meteen met een forse winst door te verkopen, al kan het ook zijn dat het Noorse fenomeen spoedig een transferklapper maakt.

Isak maakte deze week indruk tegen Real Madrid in de kwartfinale van de Copa del Rey. Met twee goals legde hij De Koninklijke op de pijnbank. Zondag besliste Isak als invaller bovendien de derby tegen Athletic Bilbao met een assist en een treffer: 1-2.