Gigantische domper voor matig AZ: 'We wilden voor bekerwinst gaan, dit is klote'

Gigantische domper voor matig AZ: 'We wilden voor bekerwinst gaan, dit is klote'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 09:35do 13-02-2020 om 09:35

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 10:12do 13-02-2020 om 10:12

Teun Koopmeiners is boos en teleurgesteld na de onverwachte uitschakeling van AZ in het bekertoernooi tegen NAC Breda (1-3). De controleur van AZ legt de schuld van de uitschakeling bij de verdediging.

AZ hoopte dit, tot nu toe, succesvolle seizoen te bekronen met een mooi resultaat in het bekertoernooi. Die ambitie werd woensdagavond aan diggelen gevoetbald door NAC. "Dat komt inderdaad hard aan en is niet goed. We wilden voor de bekerwinst gaan. Als dat dan niet lukt, doet dat pijn. We hebben niet goed genoeg verdedigd. Het aanvalsspel zag er bij vlagen goed genoeg uit, maar je verdedigt gewoon niet goed genoeg", verzucht Koopmeiners.

"We hebben de eerste helft genoeg uitgespeelde kansen gehad. Maar als je er drie tegen krijgt, moet je je wel achter de oren krabben", is hij kritisch. "Het is een stukje communicatie en een stukje intensiteit waarmee er terugverdedigd moet worden. Een aantal cruciale fouten." Koopmeiners ziet de droom op bekersucces in rook opgaan. "Er heerst teleurstelling in de kleedkamer. Iedereen wist wat het doel was, en iedereen wist wat we wilden. Als dat dan niet lukt, is dat klote. Je ziet het, vanavond was geen gemakkelijk avond."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws