Gutiérrez mist 'broertje' bij PSV: 'Die twee hadden een geweldige connectie'

Gutiérrez mist 'broertje' bij PSV: 'Die twee hadden een geweldige connectie'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 10:16za 15-02-2020 om 10:16

Laatste update: zaterdag 15 februari 2020 om 12:25za 15-02-2020 om 12:25

Erick Gutiérrez maakte zeventien maanden geleden zijn debuut voor PSV en gaf destijds meteen zijn visitekaartje af met een doelpunt en een assist op Hirving Lozano. Toch kwam de Mexicaan nooit écht tot bloei in Eindhoven, ziet ook Pachuca-trainer Wout Westerhof.

De zoon van Hans Westerhof is trainer bij het Mexicaanse Pachuca en maakte Gutiérrez daar van dichtbij mee. "Voor een goede Guti ga je naar het stadion", is hij in gesprek met De Telegraaf lovend over de middenvelder. "Als Andrea Pirlo aan het einde van zijn carrière, haalde hij ballen op bij zijn verdedigers, links in de zone. Dan was het kort combineren en inééns die steekpass of opening. Zo was-ie op zijn best. Al moest hij oppassen dat hij niet als een veteraan zou gaan voetballen, dat had hij soms ook een beetje over zich. Ging alles in één tempo."

In Nederland komt Gutiérrez tot nu toe nog niet uit de verf. Westerhof durft niet te zeggen waardoor dat komt. "Het kan de opdracht zijn, maar het voornaamste lijkt mij de warmte en het vertrouwen die hij als Mexicaan moet voelen. Mexicanen zijn familiemensen. Hij moet ontspannen zijn voor zijn type spel. In Nederland zal ook veel meer van hem worden geëist. In handelingssnelheid, taken uitvoeren. In Mexico is het lekker voetballen. In wedstrijden een balletje ophalen in de zone, op trainingen een positiespelletje en partijvorm zeven tegen zeven."

Chucky
De band die Gutiérrez had met Lozano was een bijzondere, zo zag ook Westerhof. "Chucky ging al lopen, toen Guti nog moest opendraaien. Die twee hadden een geweldige connectie. Ik durf te stellen dat Lozano nooit zo snel, zo ver was gekomen zonder Guti in zijn lichting. Guti liet hem voetballen en nam hem in bescherming alsof het zijn broertje was. Hij zal Lozano missen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws