Patstelling in Sittard: FC Emmen werkt aan uitbalans op knollentuin van Fortuna

Patstelling in Sittard: FC Emmen werkt aan uitbalans op knollentuin van Fortuna

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 22:40za 15-02-2020 om 22:40

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond zijn 21ste punt in eigen huis gepakt, terwijl FC Emmen zijn derde punt buitenshuis bij kon schrijven. Veel wijzer zijn beide ploegen echter niet geworden van het onderlinge treffen in Zuid-Limburg, dat zonder doelpunten eindigde.

Daar zag het na één helft voetballen op een zeer moeizaam bespeelbare grasmat nog niet naar uit. Beide ploegen openden furieus en roken aan de openingstreffer: Vitalie Damascan opende het bal namens Fortuna Sittard, Lorenzo Burnet raakte aan de andere kant de paal en Mark Diemers trof de lat. Glenn Bijl en Sergio Peña bestookten het Fortuna-doel bovendien met een aantal gevaarlijke vrije trappen.

Beide ploegen gingen echter met 0-0 aan de thee en begonnen zich gaandeweg de tweede helft steeds meer te verzoenen met een puntje. Damascan verprutste nog een kans door de bal te ver voor zich uit te spelen en Marko Kolar stichtte nog gevaar namens de gasten. Het thuispubliek veerde kort voor tijd nog eens op, maar Dennis Telgenkamp voorkwam treffers van Clint Essers en Bassala Sambou. Een doelpuntloos gelijkspel bleek dan ook onafwendbaar, ook nadat Branislav Ninaj in minuut 94 zijn tweede gele kaart kreeg wegens commentaar op de leiding.

FC Emmen komt op 26 punten en blijft een marge van twee punten ten opzichte van Fortuna houden. Beide ploegen sluipen weg van de degradatiezone en mogen afwachten wat concurrent PEC Zwolle zondag doet tegen Feyenoord.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws