Ziyech: 'Vader verliezen het ergste voor een jongen, daarna is alles relatief'

Ziyech: 'Vader verliezen het ergste voor een jongen, daarna is alles relatief'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 07:07zo 16-02-2020 om 07:07

Hakim Ziyech heeft absoluut geen behoefte aan een mental coach. De spelmaker van Ajax maakt in de zomer voor veertig miljoen euro de overstap naar Chelsea, maar hij weet voetbal goed te relativeren, vertelt hij aan The Mirror.

Ziyech blikt in de Engelse krant terug op zijn jeugd. "Mijn moeder heeft geen makkelijk leven gehad. Ze was slechts achttien jaar toen ze naar Nederland kwam. Mijn vader was hier al een paar jaar en mijn moeder moest de taal leren, en dat was niet makkelijk", aldus de 26-jarige Marokkaan. "Ze moest ook hard werken om mijn vader te helpen met het loon voor de familie."

"Het leven was moeilijk voor ons", vervolgt Ziyech, die zijn vader al op tienjarige leeftijd verloor. "Mijn moeder moest negen kinderen opvoeden, en een aantal van ons was niet de makkelijkste." Voor de Ajacied was voetbal een uitlaatklep. Hij werd al snel opgepikt door sc Heerenveen. "Maar zelfs toen spookte het niet door mijn hoofd dat ik een profvoetballer kon worden."

Ziyech had baat bij het voetballen op straat in Dronten, waar hij vaak de kleinste was. "Ik leerde schoppen te incasseren. Sommige grote jongens hielden er rekening mee dat ik nog een kleine jongen was, maar niet iedereen. Ze gingen er hard in. Maar dat deed me niets. Zolang ik maar kon voetballen."

Ziyech gaat ook in op de tegenslagen in zijn carrière. Zo onderhield hij aanvankelijk een moeizame relatie met de Ajax-fans. "Ik kan alles aan", stelt hij. "Ik heb geen mental coach nodig om mijzelf sterk te houden. Kijk, ik heb een hoop meegemaakt in mijn leven. Je vader verliezen is het ergste dat een jonge jongen kan overkomen. Alles wat daarna in het leven gebeurt, is relatief."

Poll

Gaat Ziyech slagen in Engeland?

(15153 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws