'Contractverlenging Advocaat bij Feyenoord is een kwestie van tijd'

'Contractverlenging Advocaat bij Feyenoord is een kwestie van tijd'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 08:55vr 21-02-2020 om 08:55

Laatste update: vrijdag 21 februari 2020 om 09:22vr 21-02-2020 om 09:22

Het is een kwestie van tijd voor Feyenoord het contract van Dick Advocaat verlengt. Die verwachting spreekt Valentijn Driessen uit in De Telegraaf. Advocaat heeft een contract tot het einde van dit seizoen en het is nog niet duidelijk waar de toekomst van de 72-jarige Hagenaar ligt.

Advocaat repareerde Feyenoord na het vertrek van Jaap Stam en de achterban blijkt nu wél volledig achter de trainer te staan. De roep om een contractverlenging wordt steeds groter, maar Advocaat hield zich altijd op de vlakte.

Driessen denkt dat er al het een en ander voorgekookt is en de club uit Rotterdam-Zuid snel met contractnieuws komt. De argumenten die hij aanvoert zijn de verbeterde prestaties, de fitheid en de vorm van de spelers. 'De Feyenoorders zijn intussen conditioneel op niveau, bijna allemaal fit, beter geworden en ook veel meer waard', schrijft Driessen in de krant.

'Zoals Steven Berghuis en Marcos Senesi, voor wie Feyenoord al het dubbele kon ontvangen (zo'n vijftien miljoen euro) en voor wie wekelijks Italiaanse topclubs op de tribune zitten. Wel gedwongen door blessures bracht Advocaat tegen zijn reputatie in veel jeugdspelers. Hij gaf Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Tyrell Malacia, Orkun Kökcü en Luis Sinisterra zoveel vertrouwen dat ze zijn uitgegroeid tot vaste basisspelers.'

Driessen ziet geen reden om niet langer door te gaan met Advocaat. 'Zijn houdbaarheidsdatum is lang niet verstreken en dat weten Troost en technisch directeur Frank Arnesen ook. Volgens Advocaat mag hij nog even nadenken over een nieuw dienstverband, maar weten Feyenoord en hij naar eigen zeggen hoe de gezamenlijke toekomst eruit komt te zien en zitten partijen regelmatig aan tafel over de personele invulling van de selectie voor volgend seizoen. Vandaar dat het slechts dagen tellen is alvorens Feyenoord en Advocaat bekendmaken het contract van de Hagenaar te verlengen tot medio 2021.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws