Ten Hag gaat voor Ajax-staf staan: Dat heeft er helemaal niks mee te maken

Ten Hag gaat voor Ajax-staf staan: "Dat heeft er helemaal niks mee te maken"

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 06:58ma 24-02-2020 om 06:58

Ajax wordt geteisterd door blessureleed, waardoor David Neres, Quincy Promes, Hakim Ziyech, Zakaria Labyad, Noussair Mazraoui en Joël Veltman ontbraken tegen Heracles Almelo. Erik ten Hag neemt de medische staf van de Amsterdamse club echter niets kwalijk.

Ten Hag wijst regelmatig naar de propvolle speelkalender als hoofdreden voor de fysieke ongemakken bij zijn spelers, maar weigert het na de derde uitnederlaag op rij als excuus aan te dragen. 'En terecht, want hij en niemand anders is eindverantwoordelijk voor de fitheid van zijn selectie', vindt De Telegraaf.

'De vlieger dat het nauwelijks spierblessures betrof, gaat allang niet meer op. Dat het herstel van Neres veel langer duurt dan gepland, Promes te vroeg terugkeerde na zijn eerdere kuitblessure en de net herstelde Ziyech in Almelo weer moest passen, vraagt om een grondige evaluatie.'

De schuld leggen bij de medici in Amsterdam gaat Ten Hag echter te ver. "Dat kan je toch niet op de medische staf plakken", reageert de trainer. Volgens De Telegraaf laten wel veel spelers zich buiten de club behandelen. Ten Hag: "Dat is van alle jaren en niet alleen nu."

Ook is er volgens Ten Hag geen verband tussen de blessuregolf en het vertrek van inspanningsfysioloog Björn Rekelhof bij het het eerste elftal. Sinds de komst van Alessandro Schoenmaker 'valt de ene na de andere speler af', klinkt het. "Dat heeft er helemaal niks mee te maken, want ik draai precies hetzelfde programma als vorig jaar."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws