'Getafe doet zaken met Barça, maar dreigt steunpilaar direct kwijt te raken'

'Getafe doet zaken met Barça, maar dreigt steunpilaar direct kwijt te raken'

24-02-2020 16:12 Laatste update: 16:34
19

Getafe huurt Marc Cucurella dit seizoen van FC Barcelona, maar de Europa League-opponent van Ajax gaat hem definitief overnemen. Toch is het de vraag hoelang de 21-jarige vleugelverdediger nog actief is in het Coliseum Alfonso Pérez, meldt Cadena COPE.

Cucurella is een vaste waarde in de stuntploeg van coach José Bordalás en maakt veel indruk. Getafe gaat dan ook de optie in het huurcontract lichten, naar verluidt ter waarde van zes miljoen euro. De kans is echter groot dat de Azulones hem direct moeten doorverkopen. Diverse clubs tonen belangstelling voor Cucurella, die in 31 officiële duels goed was voor vier assists en één goal.

Atlético Madrid, Sevilla, Tottenham Hotspur, Arsenal, Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach hebben allemaal hun oog laten vallen op de linkspoot. Getafe heeft weinig in de melk te brokkelen, aangezien eerder al een transferclausule van 25 miljoen werd afgesproken. Barça profiteert bovendien fors mee. De Catalanen hebben recht op veertig procent van die transfersom.

Cucurella en Getafe staan donderdag tegenover Ajax in de Johan Cruijff Arena. De Spanjaarden verdedigen een 2-0 zege uit de heenwedstrijd.