Jans: 'Gelooft toch niet dat hij zeventien of achttien is, kijk naar zijn lichaam'

Jans: 'Gelooft toch niet dat hij zeventien of achttien is, kijk naar zijn lichaam'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 07:51wo 26-02-2020 om 07:51

Het was een turbulente periode voor Ron Jans, die na de veelbesproken 'racisme-zaak' weer in Nederland is. Het was een teleurstellend einde van zijn avontuur bij FC Cincinnati.

Niet iedereen was blij met het vertrek van Jans bij Cincinnati, zo geeft de coach aan dat er bij hem thuis nog genoeg mensen van de club zijn langsgekomen om afscheid te nemen. "Dit avontuur bij Cincinnati is geëindigd in een nachtmerrie", aldus Jans in gesprek met Het Parool. "Maar de manier waarop ik ben vertrokken, bepaalt niet mijn beeld van Amerika en Cincinnati in het bijzonder."

Nog steeds zit de Nederlandse trainer met veel vragen na zijn vertrek uit de Verenigde Staten. "Ik voelde me vreselijk, het zweet brak me uit", vervolgt hij. Vooral een uitspraak over een niet bij naam genoemde Ajax-speler deed stof opwaaien. "Ik zei over de desbetreffende speler: je gelooft toch haast niet dat hij nog maar 17 of 18 is? Kijk eens naar zijn lichaam, hij is zo sterk als een gorilla!"

Vragen
"Dat juist mij dit is overkomen... Ironisch is niet het juiste woord, maar het benadert deze situatie wel", vervolgt Jans. "Het is nog steeds heel onwezenlijk. Nog steeds zit ik met veel vragen en bedenkingen. Vermoedelijk krijg ik er nooit antwoord op. Maar ik ben grotendeels klaar om de draad weer op te pakken. Dit verhaal ligt achter me. Straks wil ik gewoon weer trainer zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws