Onderzoek naar incidenten tijdens Ajax-PSV: antisemitische spreekkoren in ArenA

Onderzoek naar incidenten tijdens Ajax-PSV: antisemitische spreekkoren in ArenA

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 10:44wo 26-02-2020 om 10:44

Eredivisie-clubs moeten antisemitisme in de stadions harder aan gaan pakken, zo vindt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Tijdens Ajax-PSV was het dit seizoen ook weer zover. In de Tweede Kamer zijn vragen gesteld over de situatie.

Bij de wedstrijd tussen Ajax en PSV werden er antisemitische spreekkoren te horen in de Johan Cruijff ArenA. Twee PSV-supporters werden al meteen opgepakt bij het stadion, naar de situatie in het stadion is onderzoek gedaan. PSV geeft aan de twee daders stadionverboden op te leggen.

"We hebben de beelden teruggekeken, maar niet meer boosdoeners kunnen vinden. Dat hebben we de openbaar aanklager van de KNVB laten weten", geeft een woordvoerder van PSV aan in gesprek met Trouw. Voor de wedstrijd tegen Ajax werden de PSV-fans op het hart gedruk geen antisemitische spreekkoren te laten horen. "Ze hebben een persoonlijke mail gekregen, er is een oproep gedaan in de trein en toch gaat een aantal dan helaas de fout in", aldus de woordvoerder.

Aron Vrieler, stafmedewerker bij het CIDI, geeft aan dat er goede stappen gezet worden. "Er zijn nog vele rotte appels, maar er is meer bereidheid dit als probleem te zien. Ik denk dat een jaar geleden nog geen Kamervragen zouden zijn gesteld over een incident als bij Ajax-PSV."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws