'United liet Bayern-uitblinker (19) lopen vanwege vraagprijs van twee miljoen'

'United liet Bayern-uitblinker (19) lopen vanwege vraagprijs van twee miljoen'

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 11:14do 27-02-2020 om 11:14

Laatste update: donderdag 27 februari 2020 om 11:18do 27-02-2020 om 11:18

Het had heel weinig gescheeld of Alphonso Davies had nu niet bij Bayern München, maar bij Manchester United gespeeld. Een transfer liep uiteindelijk stuk op een transfersom van zo'n twee miljoen euro, zo meldt The Times.

Bayern rolde dinsdag Chelsea op in Londen en vleugelverdediger Davies was een van de uitblinkers aan Duitse zijde tijdens de 0-3 zege. Een aantal jaar geleden was hij nog dicht bij een overgang naar Manchester United. The Red Devils hadden Davies al jaren in het vizier toen hij in januari 2018 op zeventienjarige leeftijd werd uitgenodigd voor een stage van twee weken in Manchester. Daarna zou de club een beslissing nemen. 

Vancouver Whitecaps, zijn toenmalige club, zag dat om meerdere redenen niet zitten. De club wilde het talent, dat op vijftienjarige leeftijd al debuteerde, alleen direct verkopen. De vraagprijs bedroeg ongeveer twee miljoen euro. Die gok durfde United niet te wagen en dus bleef Davies in Canada. Een jaar later waren meerdere Europese topclubs geïnteresseerd in de groeibriljant. 

Bayern München trok aan het langste eind en betaalde een jaar geleden tien miljoen euro, een bedrag dat ze in de toekomst in veelvoud terug kunnen gaan verdienen aan de back. Sinds zijn komst naar München speelde hij al 32 keer in de hoofdmacht.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws