'Chong bereikt akkoord en vertrekt definitief bij Manchester United'

'Chong bereikt akkoord en vertrekt definitief bij Manchester United'

01-03-2020 10:25 Laatste update: 10:31
70

Tahith Chong staat op het punt om een contract te tekenen bij Internazionale. De twintigjarige Nederlander heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de Nerazzurri, weet Tuttosport.

Chong komt komende zomer transfervrij over van Manchester United, waar zijn contract afloopt.  De vleugelaanvaller verruilde de jeugdopleiding van Feyenoord op jonge leeftijd voor Engeland. Op Old Trafford zag hij echter onvoldoende perspectief. Chong werd al enige tijd in verband gebracht met een overstap naar Italië. Naast Inter toonde ook Juventus interesse, maar de Milanezen zijn het meest slagvaardig.

Chong tekent in het Stadio Giuseppe Meazza een contract voor vijf seizoenen. Hij gaat twee miljoen euro per seizoen verdienen, inclusief bonussen, schrijft de Italiaanse sportkrant. De kans is groot dat hij komende zomer direct weer wordt verhuurd om ervaring op te doen. Hellas Verona, Parma en Sassuolo zien het wel zitten om de buitenspeler onderdak te bieden.

Inter zou in Chong ook de sleutel zien om de invloed op de Aziatische markt te vergroten. De Nederlander werd op Curaçao geboren als kind van Chinese ouders.

Chong kwam dit seizoen niet verder dan drie invalbeurten in de Premier League. Wel stond hij in de Europa League twee keer in de basis en viel hij twee keer in voor United. Daarin was hij goed voor één assist.