Gullit hekelt Ajax-fans: 'Als ze niet winnen, ligt het niet aan tegenstander'

Gullit hekelt Ajax-fans: 'Als ze niet winnen, ligt het niet aan tegenstander'

04-03-2020 16:03 Laatste update: 16:56
112

Ruud Gullit verwacht dat de titelstrijd in de Eredivisie een hele spannende gaat worden. Hij neemt Feyenoord als voorbeeld. De Rotterdammers spelen nog tegen Ajax en AZ en hebben het dus in eigen hand.

"Het wordt spannend", begint Gullit in gesprek met FOX Sports. De voormalig voetballer heeft zelf wel een voorkeur: Feyenoord. "Die kunnen het beslissen. Voor henzelf, maar ook voor de anderen. Ze moeten nog tegen AZ en tegen Ajax, dus dat kan nog heel spannend gaan worden."

Gullit zou het Feyenoord het landskampioenschap gunnen, ook al komt hij zelf uit Amsterdam. "Tuurlijk, als je ziet waar we vandaan komen... Ik kom uit Amsterdam, al mijn vrienden zijn Ajacieden. Die vinden het allemaal normaal dat als ze goed voetballen, ze winnen. Als ze niet winnen dan ligt het niet aan de tegenstander, dan ligt het aan henzelf."

Dat verbaast Gullit af en toe wel. "Daar zit ik wel eens naar te kijken: opeens staat iedereen weer met beide benen op de grond, iedereen gaat weer normaal doen. En dan komt het besef: Feyenoord kan echt nog wel wat doen."