'Mensen die ons niet goed kennen, denken dat Ziyech en ik lastige jongens zijn'

'Mensen die ons niet goed kennen, denken dat Ziyech en ik lastige jongens zijn'

05-03-2020 14:32 Laatste update: 14:44
64

Lars Veldwijk is blij voor Hakim Ziyech. De vedette van Ajax maakt na dit seizoen de overstap naar Chelsea en krijgt daarmee wat hij verdient, aldus de bevriende spits van Jeonbuk Hyundai Motors.

"Hakim en ik zijn heel close", zegt Veldwijk tegen VICE Sports over zijn relatie met Ziyech. De twee leerden elkaar kennen toen de spelmaker van Ajax nog bij FC Twente speelde. "We gaan ook samen op vakantie, eind vorig jaar nog naar Dubai. Toevallig was ik met Hakim op het strand toen Jeonbuk serieus werd."

Ziyech adviseerde Veldwijk om te gaan. "Doen. Dit is een mooi avontuur, zei hij. Hakim wist ook dat ik niet gelukkig was bij Sparta. We lijken veel op elkaar. Mensen die ons niet goed kennen, denken vaak dat we lastige jongens zijn, maar dat komt omdat wij gewoon eerlijk zijn en altijd onszelf blijven. Wij veranderen voor niemand. Dat wordt in de voetbalwereld niet altijd gewaardeerd. Er wordt veel onzin geschreven en gezegd, of achter je rug om gekletst."

"In Amsterdam hebben de mensen ook moeten wennen aan Hakim, kijk hoe populair hij nu is. En Hakim is niet veranderd. De omgeving is anders naar hem gaan kijken", aldus Veldwijk, die Ziyech zijn transfer naar Chelsea gunt. "Ik gun hem nu de stap naar Chelsea. Ik ben trots op hem. Hij heeft op het juiste moment gewacht, er waren al genoeg kansen om Ajax te verlaten."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TROTS💪🏼💯💙 ➡️ @chelseafc

Een bericht gedeeld door Lars Veldwijk (@larsveldwijk) op