Juve-president opent aanval op Atalanta: 'Spelen CL op basis van één goed seizoen'

Juve-president opent aanval op Atalanta: 'Spelen CL op basis van één goed seizoen'

05-03-2020 19:31
44

Juventus-president Andre Agnelli heeft voor opschudding gezorgd in Italië door zich hardop af te vragen wat Atalanta in de Champions League te zoeken heeft. De preses vindt het oneerlijk dat clubs op basis van één goed seizoen mee mogen doen aan het miljoenenbal.

Sprekend op de FT Business of Football-top in Londen vraagt hij zich hardop af of het wel goed is wanneer teams zich na één goed seizoen kunnen plaatsen voor de Champions League. "Ik heb veel respect voor alles wat Atalanta doet, maar zonder internationale historie en op basis van één goed seizoen, kregen zij toegang tot de hoogste Europese competitie. Is dat wel zoals het zou moeten zijn, of niet?", vraagt de Juventus-directeur zich af.

Wedden

Meer odds

"Als je bijvoorbeeld kijkt naar een club als Roma, die al jarenlang bijdraagt aan het behouden en verbeteren van de ranking van Italië.. Zij hadden één slecht seizoen en liggen er volledig uit, met alle financiële gevolgen van dien", zet hij zijn statement kracht bij. "Het punt dat ik probeer te maken is dat er een betere balans moet worden gevonden tussen de verdeling van Europese plekken en de prestaties van slechts één seizoen."