Multifunctionele Haps geeft uitsluitsel: 'Dat is mijn favoriete positie'

Multifunctionele Haps geeft uitsluitsel: 'Dat is mijn favoriete positie'

Gepubliceerd: vrijdag 6 maart 2020 om 08:26vr 06-03-2020 om 08:26

Laatste update: vrijdag 6 maart 2020 om 09:53vr 06-03-2020 om 09:53

Ridgeciano Haps speelde tijdens de wedstrijd tegen NAC Breda weer als linksbuiten en pikte zijn doelpuntje mee in de met 7-1 gewonnen confrontatie. Het mag dan wel niet de favoriete positie van hem zijn, als hij er moet spelen om zijn team te helpen doet Haps dat.

Zijn nieuwe positie als aanvaller is Haps niet vreemd, hij speelde vroeger ook al als voorhoedespeler. "Vroeger was ik linksbuiten, in de jeugd", geeft hij na de wedstrijd aan voor de camera van FOX Sports. "Er waren toen meer kansen voor mij als linksback en dat is ook mijn favoriete positie. Het team heeft me nu als linksbuiten nodig en daar doe ik ook mijn uiterste best."

Haps wist tegen NAC zijn doelpuntje mee te pikken en deed dat op prachtige wijze. Hij schoot de bal subtiel over de uitkomende NAC-doelman Nick Olij heen en zag deze vervolgens via de onderkant van de lat in het doel vallen. "Ja, dit is normaal eigenlijk", grapt Haps alsof het de normaalste zaak van de wereld is. "Ik weet wat je daar moet doen, het is niet echt iets nieuws voor mij. Ik zag hem uitkomen, ik dacht ik chip hem eroverheen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws