'Vijfde keeper' bij Ajax mag vertrekken: 'Aantal clubs heeft al geïnformeerd'

'Vijfde keeper' bij Ajax mag vertrekken: 'Aantal clubs heeft al geïnformeerd'

Gepubliceerd: zaterdag 7 maart 2020 om 10:57za 07-03-2020 om 10:57

Laatste update: zaterdag 7 maart 2020 om 11:35za 07-03-2020 om 11:35

Benjamin van Leer is volledig uit beeld verdwenen bij Ajax. De doelman is de vijfde keus in Amsterdam en mag vertrekken. Meerdere clubs hebben zich al gemeld voor de doelman, die nog geen keuze heeft kunnen maken.

"In de winter heb ik wel serieus nagedacht over een club uit Denemarken", begint Van Leer in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Heb beelden opgevraagd van zeven wedstrijden en zag situaties die bij NAC (zijn oude club, red.) ook voorkwamen: het laten lopen van tegenstanders, elkaar niet willen helpen, alleen je eigen man pakken. De stress, de verwijten. Ik wilde het allemaal niet weer gaan opzoeken."

Naast de interesse uit het buitenland wilden ook Nederlandse clubs de keeper binnenhalen. "Afgelopen zomer heeft Roda zich bij me gemeld", vervolgt Van Leer. "Keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder zei dat die Mexicaan (Mauricio García de la Vega, red.) me wilde halen. Hij zal wel door mensen binnen de club getipt zijn. Als Roda nog in de Eredivisie had gespeeld of boven in de Eerste Divisie zou meedraaien, had ik het overwogen."

Contract
"Mijn contract loopt na dit seizoen nog een jaar door. Maar Ajax wil nog steeds meedenken, die afspraak heeft de club gemaakt met Mustapha Nakhli. Hij doet de zaken voor jongens als Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui, maar laat ook mij niet vallen. We zijn samen op zoek naar een mooie oplossing. Die komt er vast, een aantal clubs heeft al geïnformeerd. Op dit moment voelt het voor mij alsof ik in een kooi zit opgesloten. Nog even en dan mag ik er uit. Ik kan niet wachten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws