Ten Hag sluit basisplaats niet uit voor debutant: 'Heeft me zeer overtuigd'

Ten Hag sluit basisplaats niet uit voor debutant: 'Heeft me zeer overtuigd'

Gepubliceerd: zondag 8 maart 2020 om 07:28zo 08-03-2020 om 07:28

Laatste update: zondag 8 maart 2020 om 10:40zo 08-03-2020 om 10:40

Ajax-trainer Erik ten Hag is na de 1-3 zege bij sc Heerenveen zeer te spreken over het optreden van debutant Jurriën Timber. Hij sluit niet uit dat de achttienjarige verdediger zijn basisplaats voorlopig behoudt.

Timber kreeg verrassend de voorkeur boven Edson Álvarez en Perr Schuurs. "Jurriën is snel en heel comfortabel aan de bal. Hij paste het beste in mijn plan. Ik kijk ook naar de tegenstander en Heerenveen heeft snelle spitsen", verklaart Ten Hag aan De Telegraaf. "Hij was uitstekend. Heel zelfbewust en heel proactief. Precies wat ik verwacht had", voegt hij daaraan toe bij FOX Sports.

De jonge verdediger hield het 82 minuten vol in Friesland, maar moest toen met kramp naar de kant. "Hij moet nog een stapje maken, maar hij zal zich snel aanpassen aan het niveau", voorspelt Ten Hag. "Hem laten staan is zeker een optie, want hij heeft me zeer overtuigd. Maar je hebt ook gezien toen Álvarez erin kwam dat hij het uitstekend deed." Wel wil de coach naar een vast elftal toe. "Daar streef je altijd naar."

Naast Timber had Ten Hag ook een basisplaats ingeruimd voor Lassina Traoré. "Het is te vroeg om na één wedstrijd te zeggen dat we aan deze opstelling vasthouden, maar ik heb goede dingen gezien. Als we dit kunnen aanscherpen, zijn we op de goede weg. We hebben moeilijke weken achter de rug, maar de bereidheid en de commitment waren er weer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Voor wie moet Ten Hag de komende weken kiezen bij Ajax?

Timber
65%
Álvarez
14%
Schuurs
21%
(2295 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws