Blind nog stapelgek op 'eerste liefde': Soms zijn die mensen wel te aardig

Blind nog stapelgek op 'eerste liefde': "Soms zijn die mensen wel te aardig"

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 16:10zo 29-03-2020 om 16:10

Danny Blind is vergroeid met Ajax, maar Sparta heeft een speciale plek in zijn hart. Dat vertelt de oud-international, die zeven seizoenen op Het Kasteel speelde, aan RTV Rijnmond.

"Sparta is mijn eerste liefde en dat gaat nooit over!", vertelt Blind. "Bijna heel Nederland heeft wel een goed gevoel bij Sparta. De gunfactor bij die club is heel groot, doordat het een historische en traditionele club is. Als ik bij Sparta kom, dan zijn de mensen hartstikke vriendelijk en aardig. Soms zijn die mensen wel te aardig. Ongetwijfeld zullen er ook vervelende mensen rondlopen, maar die kom ik niet tegen."

FOX Sports zendt zondagavond een documentaire uit over Sparta-periode van Blind. Zoon Daley Blind was niet heel erg op de hoogte. "Hij vindt dat ik hem beter had mogen bijpraten", lacht Blind. "Maar op het moment dat ik met hem over voetbal praatte, zat ik in de gloriejaren van Ajax." Met Blind gaat het overigens goed na zijn ontstoken hartspier. "Hij let op in deze tijden, maar dat moet iedereen doen", refereert hij aan het coronavirus.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws