'Ik ga Marc Overmars niet veroordelen, maar kunnen we niet tijdrekken?'

'Ik ga Marc Overmars niet veroordelen, maar kunnen we niet tijdrekken?'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 07:55za 04-04-2020 om 07:55

Peter Hyballa ziet een streep zetten onder het seizoen als het meest realistische scenario. Volgens de trainer van NAC Breda is het 'ethisch gezien niet verantwoord om nu te voetballen'. Tegelijkertijd vraagt hij zich af of die beslissing nu al genomen moet worden.

"Ik ga Marc Overmars (directeur van Ajax, red.) niet veroordelen omdat hij vindt dat de Eredivisie per direct moet worden gestopt. Iedereen heeft zijn eigen belang in de voetbal microkosmos. Mijn eerste gedachte als trainer is dat tijdrekken geen slecht idee is", vertelt de Duitser aan BN DeStem. "Kunnen we niet wachten tot eind april en dan een beslissing nemen?"

Hyballa benadrukt dat hij geen deskundige is en dus ook niet op die stoel wil gaan zitten. "Weet je, ik kan hier de leuke moralist uithangen en een beetje interessant doen. En dan?", stelt de NAC-coach. "Landen als Duitsland en Engeland willen met alle macht hun competities afmaken. Dat heeft een reden: geld. Duitse clubs hebben kans om failliet te gaan omdat ze afhankelijk zijn van het televisiegeld."

Hyballa merkt dat de voetbalwereld zich kenmerkt door egoïsme. "Bij ieder journaal zeggen ze dat het nog maar het begin is en wij praten over voetbal. Dat voelt niet goed. Als je een grote moraal apostel bent, moet je niet in de voetballerij zijn. In deze wereld, mijn wereld, draait het ordinair om geld, geld, geld. Bijna iedereen in het voetbal denkt eerst aan zichzelf, vervolgens aan zichzelf en daarna aan zichzelf."

Volgens Hyballa ga je 'normaal gedrag niet vinden in de voetbalwereld'. "Een gemiddelde speler in de Eredivisie verdient meer dan de minister-president die een land bestuurt tijdens een natuurramp en de economische crisis die eraan komt. Die absurd hoge televisiegelden maken veel kapot. We leven in een absurde consumptiemaatschappij. Het is tijd voor bezinning."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws