Begrip voor Eindhovense bezwaren: 'Niet leuk om titel met z'n tweetjes te vieren'

Begrip voor Eindhovense bezwaren: 'Niet leuk om titel met z'n tweetjes te vieren'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 17:32wo 08-04-2020 om 17:32

De supporters in de Eredivisie en Eerste Divisie zijn redelijk eensgezind: twee derde is tegen het uitspelen van het seizoen zonder publiek. Dat bleek maandag uit een enquête van Supporterscollectief Nederland. Voorzitter Matthijs Keuning stelt dat 'de lol er wel af is'.

"Je hebt de wedstrijden gezien zonder publiek in bijvoorbeeld Italië en Duitsland, dat oogt heel surrealistisch. Op tv is het niet aantrekkelijk. Een deel van de fans geeft bovendien duidelijk aan dat de bestrijding van corona nu op één staat en dat voetbal even niet belangrijk is", vertelt Keuning aan het Algemeen Dagblad.

Het Supporterscollectief ging dinsdag in gesprek met de KNVB en andere betrokkenen. De bond is vooralsnog van plan om de competities wél af te maken. Keuning erkent dat het niet zwart-wit is. "Een derde van de fans wil wél zonder publiek verder. Maar wat ook speelt: sommige clubs hebben de inkomsten hard nodig en zullen blij zijn als ze kúnnen spelen, met het oog op de televisiegelden. Als je in een situatie komt dat clubs omvallen, en wedstrijden zonder publiek zijn echt nog de enige optie, dan ontstaat er een andere situatie. Dan zullen de fans begrip hebben, omdat ze niet willen dan hun club failliet gaat."

Keuning beseft dat het koffiedik kijken is. Zolang het coronavirus rondwaart, blijft het de vraag of er überhaupt nog gespeeld kan worden. Hij begrijpt wel dat onder meer burgemeester John Jorritsma van Eindhoven voorzichtig is. "Stel, je club wordt kampioen, dan is het niet leuk om dat met z'n tweetjes op de bank te vieren. Maar wie weet hoe de wereld er over twee maanden uitziet? Er is nog zoveel onzeker. In de maatschappij, en dus ook in het voetbal."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws