Statement Eredivisie-clubs: collectief besluit over compensatie fans aanstaande

Statement Eredivisie-clubs: collectief besluit over compensatie fans aanstaande

10-04-2020 13:47
79

De Eredivisie-clubs nemen vooralsnog geen beslissing over het compenseren van fans voor eventueel gemiste thuiswedstrijden. Dat willen ze pas doen wanneer er meer duidelijkheid is over de afwikkeling van het huidige seizoen.

Dit heeft de Eredivisie CV vrijdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen. Ajax en PSV hadden eerder al openlijk gespeculeerd over een financiële tegemoetkoming voor seizoenkaarthouders, maar de Eredivisie-clubs zullen hier een in een later stadium een collectief besluit over nemen.

Wedden

Meer odds

De KNVB sprak dinsdag de wens uit om de competitie in juni weer op te starten, hoogstwaarschijnlijk zonder publiek. Of dit ook mogelijk is, zal pas eind april moeten blijken: het kabinet en het RIVM zullen dan de huidige coronamaatregelen bespreken en evalueren. 'Pas nadat duidelijk wordt of en hoe de competities uitgespeeld kunnen worden, gaan de Eredivisieclubs hun gezamenlijke aanpak verder met elkaar afstemmen en daarna presenteren hoe om te gaan met reeds gekochte publiekskaarten', benadrukken de Eredivisie-clubs.