UEFA werkt aan nieuw speelschema en komt met update over EK-tickets

UEFA werkt aan nieuw speelschema en komt met update over EK-tickets

16-04-2020 14:14 Laatste update: 14:30
9

De UEFA biedt supporters die een kaartje hebben bemachtigd voor het verplaatste EK een volledige vergoeding. Dat blijkt uit een e-mail die donderdag is verstuurd naar alle tickethouders.

Als gevolg van het coronavirus werd eind maart besloten het EK van 2020 te verplaatsen naar de zomer van 2021. Het eindtoernooi begint 11 juni en eindigt 11 juli. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het speelschema.

Voetbalfans die al een EK-ticket hebben gekocht maar verhinderd zijn, kunnen hun volledige bedrag terugkrijgen na de bekendmaking van het nieuwe speelschema, zo communiceert de UEFA. Voor de mensen die nu al weten dat ze niet kunnen, wordt volgende maand een 'Ticket Return Portal' geopend. Hierover volgt later meer informatie.

Het is de intentie van de UEFA om alle gekochte wedstrijdtickets geldig te houden voor het EK van 2021. De Europese voetbalbond kan dat echter niet garanderen zolang het schema nog niet gefinaliseerd is.

Amsterdam is met de Johan Cruijff Arena een van de twaalf speellocaties. De UEFA heeft er drie groepswedstrijden en één achtste finale geprogrammeerd. De andere speelsteden van het EK zijn Rome, Bakoe, München, Sint-Petersburg, Kopenhagen, Londen, Glasgow, Boekarest, Bilbao, Dublin en Boedapest.