Twente en Heracles verliezen strijd om De Graafschap-aankoop: 'Club past bij me'

Twente en Heracles verliezen strijd om De Graafschap-aankoop: 'Club past bij me'

17-04-2020 06:50
11

Het is nog onduidelijk of De Graafschap volgend seizoen in de Eredivisie speelt, maar Elmo Lieftink is eruit: de middenvelder (26) verlaat Go Ahead Eagles voor de Doetinchemse club, terwijl er óók interesse van Heracles Almelo en FC Twente was.

Lieftink beschikte over een aflopend contract in Deventer en had over belangstelling 'weinig te klagen', zo laat hij weten aan de Gelderlander. "Ik was er eigenlijk vrij snel uit en het gevoel was goed", aldus de middenvelder. "De Graafschap was er in maart al heel vlot bij."

Wedden

Meer odds

"Ik sprak met de trainer, Mike Snoei, en dat waren lange en prettige gesprekken. Die club past bij me qua beleving en achterban. Ook ken ik er jongens als Mo Hamdaoui, Victor van den Bogert en de fysio Jasper Steens. Zij geven hoog op van de club. Maar het belangrijkste zijn de kansen, want ik wil niet ergens een jaar op de bank zitten."

Deze week bereikten Lieftink en De Graafschap een akkoord. De oud-speler van Willem II kon volgens de Gelderlander ook rekenen op de belangstelling van Keuken Kampioen Divisie-koploper SC Cambuur.