'Terugkeer Neymar is realistisch, maar financiële gevolgen in kaart brengen'

'Terugkeer Neymar is realistisch, maar financiële gevolgen in kaart brengen'

18-04-2020 12:48
34

Een terugkeer van Neymar naar FC Barcelona is 'realistisch'. Dat stelt de vertrokken vicevoorzitter Emili Rousaud, die onthult dat de Catalanen tot een akkoord willen komen met Paris Saint-Germain.

Rousaud vertrok onlangs uit Camp Nou, nadat hij in onmin was geraakt met president Josep Maria Bartomeu, maar doet nog wel even de transferplannen van de club uit de doeken. "Het is realistisch dat Neymar terugkeert bij Barcelona", zegt Rousaud tegen L'Équipe.

"Het coronavirus zorgt voor deflatie op de transfermarkt en veel clubs krijgen financiële problemen", vertelt de voormalig vicevoorzitter. "Barcelona hoopt nog steeds om Neymar terug te halen, maar de financiële gevolgen moeten wel in kaart worden gebracht. De interesse is er, dat is een feit."

Neymar verruilde de Spaanse kampioen in 2017 voor 222 miljoen euro voor PSG. Voor de corona-uitbraak werd gemeld dat de Fransen nu zo'n 150 miljoen verlangen. De Braziliaanse ster wil zelf niets liever dan terugkeren naar Barça. "Er zijn drie partijen, de clubs en de speler. Als ze alle drie een akkoord zoeken, zullen ze een oplossing vinden. Alles hangt af van goede wil en vooral van de eisen van Neymar."

De 28-jarige aanvaller strijkt liefst 36 miljoen euro per jaar op in Parijs, maar Spaanse media meldden al dat hij bereid is om in te leveren voor een terugkeer. Naast Neymar wordt ook Lautaro Martínez veelvuldig in verband gebracht met Barcelona.