'Valencia overweegt grootverdiener Cillessen na één seizoen weer te verkopen'

'Valencia overweegt grootverdiener Cillessen na één seizoen weer te verkopen'

23-04-2020 14:27
71

De toekomst van Jasper Cillessen bij Valencia CF is plotseling onzeker. Het Spaanse AS meldt dat de Oranje-international mogelijk wordt vervangen in de zomer.

Valencia betaalde afgelopen zomer 35 miljoen euro aan FC Barcelona voor Cillessen, die daarmee één van de duurste keepers aller tijden werd. De 31-jarige Nederlander kreeg bovendien een lucratief contract. Hij behoort daardoor tot de grootverdieners in Mestalla.

Cillessen heeft in zijn debuutseizoen echter niet kunnen overtuigen. In de eerste weken van 2020 was hij zelfs even zijn basisplaats kwijt aan concurrent Jaume Domenech. Omdat Valencia volgend seizoen geen Europees voetbal dreigt te spelen, wordt Cillessen mogelijk vervangen door een nieuwe keeper én richting de uitgang gedirigeerd. Op die manier denkt Valencia ruimte te kunnen maken in de salarishuishouding.

Naar verluidt is Barça-keeper Neto in beeld om terug te keren naar Valencia. Cillessen is overigens niet de Valencia-speler die op de nominatie staan om te vertrekken. Ezequiel Garay, de aan Ajax gelinkte Ferran Torres en Rodrigo worden ook genoemd door AS.