Eredivisie-clubs moeten 'coalities smeden': 'Zeer belangrijk advies voor KNVB'

Eredivisie-clubs moeten 'coalities smeden': 'Zeer belangrijk advies voor KNVB'

24-04-2020 11:16
28

Een goed netwerk in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kan vrijdag doorslaggevend zijn. Dat meldt een ingewijde aan de NOS. De KNVB zal in samenspraak met de 38 betrokken clubs een beslissing nemen over de afwikkeling van de competities.

Het wordt voor belanghebbende clubs als FC Utrecht, ADO Den Haag, RKC Waalwijk, SC Cambuur en De Graafschap zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. "Vandaag wordt het een kwestie van coalities smeden", laat een ingewijde weten aan de NOS.

"Dat houdt in: zorgen dat je meerdere clubs achter een scenario kan krijgen, zodat de meerderheid eenzelfde advies geeft aan de directie betaald voetbal. Degene met de beste contacten kan op een dag als vandaag heel veel voor elkaar krijgen."

"Zoals wij hem hebben begrepen zal de KNVB deze stemming zien als een zeer belangrijk advies", klinkt het. "Of het een bindend advies wordt? Dat moet nog blijken. Veel zal afhangen van de uitkomst en het aantal clubs dat zich misschien zelfs nog zal onthouden van stemming."

Alle clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie hebben vrijdagochtend een e-mail gekregen met drie opties over de afwikkeling van de competities. Na een conference-call om 14.30 moet iedereen voor 16.30 een keuze hebben gemaakt.