Pluim voor Gudde: 'Deugdelijke besluitvorming en met draagkracht'

Pluim voor Gudde: 'Deugdelijke besluitvorming en met draagkracht'

Gepubliceerd: zaterdag 25 april 2020 om 08:55za 25-04-2020 om 08:55

Laatste update: zaterdag 25 april 2020 om 09:07za 25-04-2020 om 09:07

Eric Gudde toonde de afgelopen zes weken een gebrek aan leiderschap en weigerde te anticiperen op stopzetting van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, maar de KNVB-directeur revancheerde zich vrijdag. Dat stelt Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, in zijn column.

'Met zijn beslissing om het seizoen nietig te verklaren en in navolging van zijn amateurcollega Jan Dirk van der Zee geen promotie/degradatie te laten plaatsvinden, heeft Gudde eindelijk leiderschap getoond', schrijft Driessen, die zag dat de directeur betaald voetbal tegen de stemverhouding inging.

'Maar zijn keus om uiteindelijk niet de clubs over degradatie/promotie te laten oordelen, maar zelf het besluit te nemen, is een zuivere en ook ethisch goede keus. Hoewel het organiseren van een stemming anders vermoedde, gaf Gudde met het horen van de clubs, spelers en trainers invulling aan de reglementair geëiste raadpleging. Zonder dat dit leidend voor hem zou moeten zijn.'

'Juridisch heeft Gudde, bedoeld of onbedoeld, de vrucht zodanig afgepeld dat dit besluit over promotie/degradatie standhoudt en gehoor geeft aan maximaal mogelijke eerlijkheid, rechtvaardigheid en onafhankelijkheid vanuit de KNVB met betrekking tot niet uitgespeelde, stopgezette competities', vervolgt Driessen, die rept van een 'deugdelijke besluitvorming en met draagkracht, omdat er geen meerderheid was voor promotie/degradatie.'

'Natuurlijk is er pijn bij FC Utrecht, SC Cambuur en De Graafschap, maar zonder pijn viel het duivelse dilemma niet te tackelen', aldus de verslaggever van De Telegraaf.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws