Ook De Graafschap overweegt rechtsgang: Kost ons miljoenen euro's

Ook De Graafschap overweegt rechtsgang: "Kost ons miljoenen euro's"

25-04-2020 21:35
77

De Graafschap overweegt sterk om het voorbeeld van FC Utrecht te volgen en naar de rechtbank te stappen. De Superboeren lagen met een tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie op koers voor promotie, maar kregen vrijdag te horen dat dit er dit seizoen niet in zit.

Het bestuur van De Graafschap zal maandag overleggen, laat men weten aan Omroep Gelderland. "Dan kijken we wat de gevolgen zijn voor de club en of we een kans hebben als we naar de rechter zouden stappen", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp, die vrijdag al fel van leer trok tegen de beslissing van de KNVB.

De frustratie in Doetinchem is nog altijd onverminderd groot. "Jullie kennen mij als iemand die niet zo snel boos wordt. Maar de woede is immens", stelt Ostendorp. "Ik begrijp dat het klein leed is, vergeleken bij de problematiek in de wereld. Maar tegelijkertijd moeten we de club ook door deze periode loodsen. Het besluit dat het bestuur betaald voetbal nu neemt, kost ons miljoenen euro's."

FC Utrecht maakte kort na de vergadering met de clubs al bekend naar de rechter te zullen stappen. Ook SC Cambuur overweegt juridische stappen te ondernemen.