Woede bij De Graafschap: 'Voor vijf Eredivisie-clubs gelden andere wetten'

Woede bij De Graafschap: 'Voor vijf Eredivisie-clubs gelden andere wetten'

27-04-2020 22:02
90

Ralf Seuntjens zag zijn droom om nog eens in de Eredivisie te spelen vrijdag in duigen vallen. De 31-jarige aanvaller van De Graafschap is vooral boos op de KNVB, maar wijst ook naar competitiegenoten Roda JC en Telstar, die tegen promotie stemden.

Volgens Seuntjens heeft de KNVB 'niet fair gehandeld'. "Er is geen rationele beslissing genomen door de bond. Er moet iets achter zitten", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. Wat? Geen idee, werkelijk geen idee. Wat voor mij in elk geval vaststaat is dat er genoeg argumenten aan te voeren zijn waarom Cambuur en De Graafschap horen te promoveren. Ik vind het onbegrijpelijk dat die terzijde zijn geschoven."

"Ik hoorde meneer Gudde roepen dat er nog negen duels te spelen zijn en dat er dus nog van alles kan gebeuren", vertelt Seuntjens. "Maar als dit voor de kleinere clubs geldt, zou dit toch ook voor de bovenste vijf clubs moeten gelden? Blijkbaar gelden voor vijf Eredivisie-clubs andere wetten dan voor de rest", stelt hij cynisch. "Dat is niet uit te leggen."

Seuntjens is ook kritisch op Roda en Telstar, die tegen promotie stemden. "Ik vind dat ongelooflijk. Lekker ambitieus signaal geeft zo'n club daarmee af naar zijn eigen fans en sponsoren! Zo van: als wij bovenaan hadden gestaan, waren we het liefst ook in de Eerste Divisie gebleven."

De routinier hoopt dat de KNVB alsnog besluit om De Graafschap en SC Cambuur te laten promoveren. Hij pleit voor een Eredivisie met twintig clubs. "Vervelend voor de Eerste Divisie, die daarmee uitgekleed wordt. Maar je praat over één jaartje, hè."