De Ligt pakt koffers en verlaat Italië: verdediger terug in Nederland

De Ligt pakt koffers en verlaat Italië: verdediger terug in Nederland

28-04-2020 21:25 Laatste update: 23:26
40

Matthijs de Ligt heeft het Italiaanse leven voorlopig achtergelaten en is met zijn vriendin Annekee Molenaar teruggekeerd naar Nederland. Het betekent dat er inmiddels negen Juventus-spelers zijn teruggekeerd naar hun geboorteland. 

Op een Instagram-video van Molenaar is te zien hoe De Ligt in het Nederlandse landschap aan het hardlopen is. Eerder plaatste Molenaar al een foto met hond Luna op de terugweg in het vliegtuig.

De Ligt en Molenaar zaten sinds de massale uitbraak van het coronavirus in Italië in lockdown, maar hebben besloten om terug te keren naar Nederland. Bij terugkomst in Italië moet de Juventus-verdediger dus veertien dagen in quarantaine, voordat hij weer naar buiten mag. Naast De Ligt zijn ook Cristiano Ronaldo, Douglas Costa, Danilo, Alex Sandro, Gonzalo Higuaín, Sami Khedira, Adrien Rabiot en Wojciech Szczesny teruggekeerd naar hun geboorteland.

Individuele trainingen zijn in Italië vanaf 4 mei weer toegestaan, maar de trainingscomplexen blijven tot ten minste 18 mei gesloten, tot grote teleurstelling van clubs.