Verrassende geluiden uit Spanje: Barça wil Onana niet overnemen van Ajax

Verrassende geluiden uit Spanje: Barça wil Onana niet overnemen van Ajax

29-04-2020 10:15 Laatste update: 10:18
111

FC Barcelona onderneemt op dit moment géén pogingen om Andre Onana terug te halen naar Camp Nou. Dat meldt El Mundo Deportivo. Aanvankelijk leek het erop dat Barça zich officieel heeft gemeld voor de doelman van Ajax, die openstaat voor een transfer.

Onana en zaakwaarnemer Albert Botines gooiden dinsdagavond in het Algemeen Dagblad olie op het vuur door een vertrek uit Amsterdam aan te kondigen. De naam van de Kameroense keeper 'ligt echter niet op tafel', schrijft MD woensdag verrassend. Barça ontkent de plannen om Onana te contracteren.

De Ajacied wordt wél beschouwd als een zeer getalenteerde doelman en was vorig jaar ook in beeld, maar Barça koos ervoor Jasper Cillessen te ruilen voor Neto Murara. Daarmee eindigde ook de belangstelling voor Onana. Het prijskaartje (zo'n 30 miljoen euro) en de economische gevolgen van de coronacrisis maken de kans op een deal bovendien nog kleiner, klinkt het.

El Mundo Deportivo haalt ook de situatie van Iñaki Peña aan. De 21-jarige keeper uit de eigen opleiding is nu de derde keus en schuift hoogstwaarschijnlijk een plek op in de rangorde als Neto vertrekt. Hij wordt door de Catalaanse sportkrant omschreven als een 'heel volwassen keeper' en 'de ideale opvolger van Marc-André ter Stegen'.

Onana neemt voorschot op vertrek
Volgens De Telegraaf kan Ajax in ruil voor Onana de beschikking krijgen over de ervaren keeper Neto (30), talent Riqui Puig (20) én Alex Collado (21) of Carles Aleña (22). Marc Overmars bleek echter niet te vermurwen en verkocht de Spaanse kampioen vooralsnog een 'nee'.

De intenties van Onana zijn duidelijk. "Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij met Ajax en ben de club heel dankbaar", liet hij dinsdag optekenen in het Algemeen Dagblad. "Het waren vijf geweldige jaren hier. Maar nu is mijn tijd gekomen om een stap te maken. Die afspraak hebben we vorig jaar gemaakt. Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren, maar mijn ambities en de afspraken zijn duidelijk."