Cambuur praat met KNVB: 'Daar is veel meer draagvlak voor dan ze dachten'

Cambuur praat met KNVB: 'Daar is veel meer draagvlak voor dan ze dachten'

29-04-2020 15:20 Laatste update: 15:33
61

SC Cambuur en De Graafschap zijn dinsdag afgereisd naar Zeist voor een gesprek met directeur Eric Gudde en secretaris Mark Boetekees van de KNVB. Het is 'doodzonde' dat de partijen niet vóór het slagveld van afgelopen vrijdag om de tafel hebben gezeten, aldus Cambuur-directeur Gerald van den Belt.

"Het was veel beter geweest als we vóór het besluit met de KNVB en De Graafschap, maar ook met ADO Den Haag en RKC Waalwijk om tafel hadden gezeten", zegt Van den Belt, financieel directeur in Leeuwarden, tegen het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Ja, ook dan had de KNVB nog steeds een beslissing moeten nemen. Maar dan hadden ze intern wel meer druk kunnen zetten op twintig Eredivisie-clubs. Daar is veel meer draagvlak voor dan ze dachten. Uiteindelijk is de directie van de KNVB nu met de kloten voor het blok gezet om deze beslissing te nemen."

De nasleep van het historische KNVB-besluit om de promotie-/degradatieregeling dit seizoen af te schaffen heeft Gudde niet onberoerd gelaten, merkte Van den Belt. "Na het gesprek van gisteren (dinsdag, red.) heb ik ook niet het idee dat Gudde heel onbewogen door deze periode gaat. Hij heeft ook een klotentijd."