'Niet mijn doel om Cambuur en De Graafschap naar de Eredivisie te brengen'

'Niet mijn doel om Cambuur en De Graafschap naar de Eredivisie te brengen'

01-05-2020 07:37
28

Een Eredivisie met twintig clubs - en dus een Keuken Kampioen Divisie met achttien clubs - is niet langer onbespreekbaar. De clubs van het tweede niveau hebben Marc Boele, directeur van de Coöperatie Eerste Divisie (CED), gevraagd om de haalbaarheid te onderzoeken.

Boele (foto) en de CED waren aanvankelijk tegen een inkrimping van de Keuken Kampioen Divisie, maar dat standpunt is gewijzigd door de boodschap van de clubs. Mits er financiële compensatie wordt geregeld, is een grotere Eredivisie en kleinere Eerste Divisie een serieuze mogelijkheid.

"De hoofddoelstelling is dat we in juli 2021 nog steeds een bedrijfstak hebben die overeind staat, met 34 betaald voetbalorganisaties. Daar gaat het om. Daartoe moeten we alle mogelijkheden onderzoeken. Er zijn geen taboes", verklaart Boele aan het Algemeen Dagblad.

Een Eredivisie met twintig clubs kan om meerdere redenen aantrekkelijk zijn voor de overgebleven clubs uit de Keuken Kampioen Divisie. Boele: "Het is niet mijn doel om Cambuur en De Graafschap koste wat kost naar de Eredivisie te brengen. Ik ben er voor de Keuken Kampioen Divisie. Dat weten die clubs ook."