Levchenko waarschuwt: 'Het moet niet zo zijn dat de club dan nieuwe spelers koopt'

Levchenko waarschuwt: 'Het moet niet zo zijn dat de club dan nieuwe spelers koopt'

01-05-2020 08:06
37

Evgeniy Levchenko (VVCS) en Serge Rossmeisl (FBO) prediken geduld. Een aantal clubs, waaronder PSV, heeft al met spelers gesproken over een loonoffer, maar gaan daarmee te snel, vinden de voorzitters van de belangenverenigingen.

"Als elke club zelf iets gaat regelen, dan wordt het erg onrustig en onduidelijk. Het is veel beter om collectief tot een oplossing te komen", stelt Levchenko in gesprek met De Telegraaf. Rossmeisl deelt die mening. "Natuurlijk kunnen we het niemand verbieden om zelf met de spelersgroep te gaan praten, maar we hebben de clubs gevraagd ons de tijd te geven om eruit te komen met de sociale partners."

Door de dreigende liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis hebben veel clubs haast, maar Levchenko waarschuwt. "Op dit moment is het heel belangrijk om informatie uit te wisselen. Wat zijn precies de gevolgen voor clubs? Het is belangrijk dat er open kaart wordt gespeeld. Het moet bijvoorbeeld niet zo zijn, dat spelers salaris gaan inleveren en de club vervolgens voor veel geld nieuwe spelers gaat kopen."

Rossmeisl heeft begrip voor de 'spoedeisendheid' bij de clubs. "Maar waar wij op inzetten is een pakket aan maatregelen om de coronacrisis in het voetbal te lijf te gaan; en dat gaat verder dan salaris inleveren alleen. Het heeft geen zin om dat er snel doorheen te jagen."