FC Utrecht in contact met UEFA: 'Wel degelijk flexibiliteit met de bekerfinale'

FC Utrecht in contact met UEFA: 'Wel degelijk flexibiliteit met de bekerfinale'

01-05-2020 17:53
165

Bekerfinalist FC Utrecht blijft strijdbaar en is er zelfs in geslaagd in contact te komen met de UEFA. Clubadvocaten Frans de Weger en Jeroen Bedaux hebben nog altijd goede hoop dat de bekerfinale tegen Feyenoord alsnog gespeeld kan worden.

Die mogelijkheid leek verkeken: de KNVB ontving een brief van de UEFA, die het besluit verdedigde om het Europa League-ticket voor de bekerwinnaar via de reguliere stand te verdelen. "Er blijkt wel degelijk nog flexibiliteit te zijn betreffende de bekerfinale", stellen De Weger en Bedaux echter in gesprek met De Telegraaf. "Wij zien na het gesprek aanknopingspunten."

De Franse Eric Gudde
De twee juristen wijzen naar de deze week stilgelegde Franse competitie. Paris Saint-Germain werd uitgeroepen tot kampioen en de Europese deelnemers en de degradanten zijn aangewezen, maar over de twee bekerfinales – PSG tegen Saint-Étienne in de Coupe de France en PSG tegen Olympique Lyon in de Coupe de la Ligue – is nog geen beslissing genomen.

"De Franse Eric Gudde wil de bekerfinale ergens in augustus spelen", aldus de FC Utrecht-advocaten, die hopen op een soortgelijk scenario voor hun club. "De KNVB heeft heel duidelijk gesteld dat 25 mei de lijst met Europa Cup-deelnemers moet zijn ingeleverd. Maar is dat reëel als je naar de plannen van de grote competities kijkt?" In Engeland, Duitsland, Italië en Spanje is men nog steeds van plan om het seizoen af te maken.