'Kampioen' van FC Twente vierde titel voor Ajax-vak: 'Zou ik zo weer doen, lachen'

'Kampioen' van FC Twente vierde titel voor Ajax-vak: 'Zou ik zo weer doen, lachen'

04-05-2020 13:40 Laatste update: 13:51
144

Jeroen Heubach liet zich in de winterstop van het seizoen 2009/2010 door FC Twente verhuren aan NEC, niet wetende dat de Enschedese club enkele maanden later de landstitel zou pakken. Het is 'een beetje tragisch', erkent Mister Twente tien jaar na dato in TC/Tubantia.

Gelijktijdig met de kampioenswedstrijd van Twente tegen NAC Breda nam Heubach het met NEC op tegen Ajax, dat op de laatste speeldag naast de titel greep. "Hoe mooi? Ik zat 2 mei 2010 op de reservebank en heb heel weinig meegekregen van de wedstrijd van NEC. Ik was alleen maar met FC Twente bezig en de tussenstand in Breda", vertelt Heubach.

Wedden

Meer odds

De dag ervoor had Heubach het kampioensshirt van FC Twente gekregen. "Vlak voor het einde van het duel heb ik het kampioensshirt van FC Twente aangetrokken en ben er mee naar het uitvak gegaan. Nee, dat werd niet gewaardeerd door de fans van Ajax", lacht hij. "Ik balde mijn vuisten naar ze, haha. Dat zou ik zo weer doen, het was gewoon lachen."

"Onderweg naar huis kreeg ik al een telefoontje van iemand van NEC. De KNVB had gebeld en laten weten dat ik provocerend gedrag had vertoond. Ik moest een brief schrijven, dat heeft mijn zaakwaarnemer gedaan. Een schorsing maakte me niets uit, ik was toch gestopt. Een boete trouwens ook niet, maar ik heb er nooit meer wat van gehoord."

Heubach noemt het achteraf 'een beetje tragisch' dat hij een paar maanden voor het kampioenschap wegging bij Twente. Hij speelde in totaal zestien jaar in Enschede. "Het was mijn laatste jaar als speler, dat wist ik natuurlijk al. Ik wilde gewoon voetballen. Bij FC Twente zat ik vaker op de tribune dan op de bank. En eerlijk: ik dacht niet dat ze kampioen zouden worden, anders was ik nooit weggegaan."