OMT-advies lekt uit: maatregelen voor sporten versoepeld, voetbal profiteert niet

OMT-advies lekt uit: maatregelen voor sporten versoepeld, voetbal profiteert niet

Gepubliceerd: woensdag 6 mei 2020 om 13:15wo 06-05-2020 om 13:15

Laatste update: woensdag 6 mei 2020 om 13:22wo 06-05-2020 om 13:22

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft het kabinet geadviseerd om de maatregelen voor sporten op korte termijn te versoepelen. Het voetbal lijkt hier nog niet van te profiteren, daar het advies voor non-contactsporten geldt. 

In het uitgelekte advies, dat in handen is van De Telegraaf, stelt het OMT dat de risico's die met non-contactsporten gepaard gaan 'beheersbaar' zijn als mensen zich strikt aan de coronamaatregelen houden. De sporten die per 1 juni weer uitgevoerd zouden kunnen worden zijn onder meer golf, tennis, zwemmen en darten. Of dat alleen voor jongeren is of ook voor volwassenen, is nog niet duidelijk. Mogelijk dat de toegestane leeftijd om te sporten wordt verhoogd naar 23 jaar, meldt De Telegraaf.

Voor het voetbal lijkt er voorlopig geen verbetering in te zitten. Het OMT geeft niet het advies om ook de maatregelen voor contactsporten (deels) te versoepelen. Profclubs kunnen inmiddels wel weer trainen, maar alleen in kleine groepen en met anderhalve meter afstand. Groepstrainingen met partijspellen zullen als het aan het OMT ligt voorlopig niet toegestaan worden. Kinderen tot twaalf jaar mogen dat sinds 28 april wel weer, terwijl jongeren van twaalf tot achttien jaar weer kunnen trainen met anderhalve meter afstand.

Het kabinet overlegt later op woensdag over het advies. Premier Mark Rutte geeft om 19.00 uur een persconferentie. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws