Strop bij seizoen zonder publiek: 'Bedrag van 8,5 miljoen op 12 miljoen begroting'

Strop bij seizoen zonder publiek: 'Bedrag van 8,5 miljoen op 12 miljoen begroting'

07-05-2020 19:57
44

Martin van Geel berekent dat een seizoen voetballen zonder publiek Willem II zo'n achtenhalf miljoen euro zou kosten. De algemeen directeur van de Tricolores denkt dat het niet zover zal komen.

Van Geel hoopt dat de ervaringen uit het buitenland gebruikt kunnen worden om snel weer met publiek te kunnen voetballen. "In mei wordt de Bundesliga en ook de Portugese competitie hervat", zegt hij tegen het Brabants Dagblad. "In juni wordt er weer gespeeld in de Premier League. Zonder publiek, maar allemaal met de bedoeling dat er op termijn weer fans bij de wedstrijden kunnen zijn. Er wordt dus een hoop ervaring opgedaan de komende periode. Dat kan allemaal zijn invloed op de besluitvorming hebben."

Toch heeft de algemeen directeur van de club uit Tilburg voorzichtig al naar de cijfers gekeken van een eventueel seizoen zonder publiek. "Een bedrag van 8,5 miljoen euro op een begroting van 12,5 miljoen euro", denkt Van Geel. "Het zou een ongelooflijke hap uit ons budget zijn. In het buitenland ligt daar weer anders. In grote competities zijn clubs voor 70% afhankelijk van de inkomsten uit media-gelden."