Streng Bundesliga-verbod op toeschouwers: 'Anders wint het uitteam reglementair'

Streng Bundesliga-verbod op toeschouwers: 'Anders wint het uitteam reglementair'

09-05-2020 16:57 Laatste update: 17:07
20

Eintracht Frankfurt-directeur Fredi Bobic heeft de fans van zijn club op het hart gedrukt om niet naar het stadion te komen voor de thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach op zaterdag 16 mei. In dat geval wordt er een reglementaire overwinning toegekend aan de gasten.

De Bundesliga-clubs mogen medio mei weer voetballen, maar zullen rekening moeten houden met een groot aantal voorschriften en gedragsregels. BILD wist al te melden dat trainers en reserves een mondkapjes moesten dragen, dat er geen elftalfoto's gemaakt worden en dat teams zo kort mogelijk in de kleedkamer mochten zitten. Bobic bevestigt dat ook de fans zich aan de regels moeten houden. "Wij hebben veel gesprekken met elkaar gevoerd. Wij zeiden: kom alsjeblieft niet kijken, anders verliezen we automatisch. Zo streng zijn de regels. Als er toeschouwers aanwezig zijn, wint het uitspelende team reglementair", vertelt hij aan ESPN.

Bobic vertrouwt er echter op dat de Frankfurt-supporters zich hieraan zullen houden. "Wij hebben goed contact met de supportersgroepen en zij gaven een positief signaal af. Zij zijn verstandig en hebben zich de afgelopen weken keurig aan de regels gehouden. Dus we hebben er alle vertrouwen in dat ze dat nu opnieuw zullen doen."