Dagen KNVB-directeur Gudde lijken geteld: 'Stuiptrekking op weg naar knock-out'

Dagen KNVB-directeur Gudde lijken geteld: 'Stuiptrekking op weg naar knock-out'

10-05-2020 22:41
86

Valentijn Driessen denkt dat de dagen van Eric Gudde als directeur bij de KNVB zijn geteld. Zijn besluit om geen promotie/degradatie toe te passen dit seizoen schoot bij een aantal teams in het verkeerde keelgat en inmiddels is men in Zeist ook klaar met Gudde.

Driessen haalt in zijn column in De Telegraaf snoeihard uit naar de KNVB-directeur. 'Gudde nam zijn verantwoordelijkheid, besliste geen promotie-degradatie, maar had zoveel autoriteit verspeeld dat de getroffenen (FC Utrecht, SC Cambuur, De Graafschap) persoonlijk helemaal los gingen op de directeur', stelt Driessen.

'Intern verwijten ze Gudde bij de KNVB solistisch optreden', vervolgt Driessen. 'Het 'ambtelijke apparaat' ziet hem het liefst vertrekken. De door zijn voorganger Bert van Oostveen aangetrokken pennenlikkers deinzen er zelfs niet voor terug hem te laten struikelen. Ook de rvc is goeddeels klaar met de directeur. Juist toen de commissarissen op 23 april dachten vat op hem te hebben - zij wilden na 75% van de competitie wel promotie-degradatie – ging hij de 24e volledig z’n eigen weg met het Verdict van Gudde. De rvc besloot tot unanieme goedkeuring om naast de coronacrisis geen bestuurscrisis te ontketenen.'

Knock-out
Driessen denkt niet dat Gudde het nog lang vol gaat houden in Zeist. 'De dagen van de directeur lijken geteld in Zeist', is hij duidelijk in zijn oordeel. 'Hij ontbeert het onvoorwaardelijke vertrouwen van het KNVB-personeel, RvC, profclubs en politiek. Z'n enige redding lijkt in Den Haag te liggen als hij in korte tijd een deltaplan presenteert waarmee hij politici overtuigt om het profvoetbal waar nodig financieel bij te staan zodat alle clubs overeind blijven. Al lijkt zelfs dat een stuiptrekking op weg naar de knock-out van directeur Gudde in Zeist.