Minister Van Rijn geeft KNVB hoop en wil kijken naar voetbal vóór 1 september

Minister Van Rijn geeft KNVB hoop en wil kijken naar voetbal vóór 1 september

13-05-2020 18:45 Laatste update: 18:52
62

Hoopvolle geluiden voor het Nederlandse voetbal. Minister Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zet de deur op een kier voor profvoetbal vóór 1 september. Dat bevestigt hij aan de NOS.

"Als het onder condities mogelijk zou zijn om het eerder te doen, dan wil ik daarnaar kijken", zegt Van Rijn tegen de omroep. "Dat is ook precies de reden dat we aan de KNVB hebben gevraagd: maak een plan, zodat we kunnen beoordelen wat wel en niet kan. Daartoe hebben ze zich bereid verklaard."

Een woordvoerder van VWS benadrukt dat het niet meteen zeker is dat er vóór 1 september kan worden gevoetbald. "Het KNVB-plan moet eerst nog worden voorgelegd aan het Outbreak Management Team (OMT). Zij nemen een definitief besluit hierover."

De KNVB stelt tegenover de NOS te broeden op de volgende fase voor het voetbal. "De volgende stap is dat er weer elf tegen elf kan worden gespeeld", zegt een woordvoerder. "Daarbij wordt met een realistische blik naar de nieuwe werkelijkheid, de maatregelen en mogelijkheden gekeken, los van exacte data. Dat doen we samen met de overheid."

De bond voerde woensdag een videogesprek met Van Rijn. "Ze snappen ook dat er bij de overheid niet een grote zak met geld klaarstaat" stelt de minister, die daarmee doelt op de berekening van de KNVB dat de schade voor het voetbal kan oplopen tot vierhonderd miljoen euro. "Eerst moet er een plan komen. Dan kunnen we bekijken wat mogelijk is en wat niet mogelijk is."