'Lastig verhaal' voor Cambuur en De Graafschap: 'Ik ben niet overtuigd geraakt'

'Lastig verhaal' voor Cambuur en De Graafschap: 'Ik ben niet overtuigd geraakt'

14-05-2020 09:52
44

Het ziet er niet goed uit voor SC Cambuur en De Graafschap. De twee clubs horen donderdagavond om 19.00 uur of ze door de rechter in het gelijk worden gesteld in hun zaak tegen de KNVB, maar 'voebaladvocaat' Christian Visser schat de kansen niet hoog in.

Cambuur en De Graafschap willen dat de KNVB het besluit over het niet toepassen van promotie en degradatie herziet. Een Eredivisie met twintig clubs zou dan waarschijnlijker worden. "Maar door de argumenten die ik van de clubs heb gehoord (afgelopen vrijdag, red.), ben ik er niet van overtuigd geraakt dat de rechter het besluit van de KNVB moet vernietigen. Je weet het nooit, maar het wordt een lastig verhaal", zegt Visser in gesprek met NU.nl.

Het goede gevoel bij de bestuurders van Cambuur en De Graafschap is volgens de advocaat niet helemaal terecht. "Het ging tijdens de zitting inderdaad veel over die stemprocedure en je merkte dat de KNVB dat proces niet goed kon verantwoorden. Maar ik vraag me af of de onduidelijkheid daaromheen genoeg is voor een rechter om in het voordeel van de clubs te besluiten. Zelfs zonder een stemming heeft het bestuur betaald voetbal alle bevoegdheid om zo'n beslissing te mogen nemen. Er zijn geen regels in de statuten overtreden."