'Ik wilde mij puur bewijzen aan Ajax, ik kom nu weer als een nieuwe jongen'

'Ik wilde mij puur bewijzen aan Ajax, ik kom nu weer als een nieuwe jongen'

Gepubliceerd: zaterdag 16 mei 2020 om 13:15za 16-05-2020 om 13:15

Sven Botman is in zijn missie geslaagd: hij wilde zich via sc Heerenveen in de kijker spelen voor het eerste elftal van Ajax. De twintigjarige verdediger gaat komend seizoen voor zijn kans in Amsterdam.

"Ik wilde mij puur aan Ajax bewijzen", vertelt Botman tegen Ajax TV over zijn huurperiode bij sc Heerenveen. "Het was ook voor mezelf, voor mijn ontwikkeling. Ik wilde ervaring opdoen in de Eredivisie. Het is veel professioneler en mannelijker. Je leert bepaalde dingetjes en trucjes die je in andere competities niet leert. Het is goed om die nu al in je rugzak te hebben."

"Ik denk dat het gaat helpen om mij bij Ajax in het team te werken", vervolgt Botman, die geen minuut miste bij de Friezen en dat viel ook in Amsterdam op. "Het hele seizoen krijg je wel signalen en voor de winter is een terugkeer een beetje gaan spelen. Als je hoort dat Ajax je terug wil, dan is dat heel mooi om te horen."

"Ik kom nu weer bij Ajax als een nieuwe jongen, dus ik moet mijzelf weer bewijzen", benadrukt de linksbenige mandekker, die vrijdag zijn handtekening zette onder een nieuw contract. "Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk spelen. We zullen zien hoe het seizoen loopt. Ik ben niet iemand die alles van te voren gaat uitstippelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Botman goed genoeg voor Ajax 1?

Ja
68%
Nee
32%
(2002 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws