Weghorst maakt geen goede beurt bij Wolfsburg: 'Hij is behoorlijk beperkt'

Weghorst maakt geen goede beurt bij Wolfsburg: 'Hij is behoorlijk beperkt'

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 18:35za 23-05-2020 om 18:35

Wout Weghorst heeft zaterdagmiddag geen goede indruk gemaakt op Kenneth Perez. De spits van VfL Wolfsburg kwam er tegen Borussia Dortmund nauwelijks aan te pas. Perez snapt dat bondscoach Ronald Koeman voor Luuk de Jong in de Oranje-selectie kiest.

"Zo'n wedstrijd kan een keer, want je speelt tegen een goede tegenstander", zegt Perez eerst bij FOX Sports. "In het Nederlands elftal moet het of Luuk de Jong of Wout Weghorst zijn. Als scout van het Nederlands elftal kom je bij dit soort wedstrijden kijken. Dan zie je dat hij toch behoorlijk beperkt is. Zijn handelingssnelheid, oriëntatie waren echt niet goed vandaag."

Perez vindt dat Oranje normaal gesproken op het niveau van Borussia Dortmund speelt en twijfelt daarom aan Weghorst. "Dan weet ik het zo een, twee, drie niet met Weghorst. De Jong is natuurlijk ook beperkt, maar die kan zo verschrikkelijk goed koppen dat je hem eerder zou nemen als pinchhitter. Bij Oranje heb je altijd een pinchhitter: bijvoorbeeld Van Hooijdonk, Vennegoor of Hesselink. Je hebt iemand die die rol heeft. Dan kies je iemand die een specialiteit heeft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Perez?

(1150 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws